*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за допускане
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 166

София, 16.03. 2022 г.

Върховният касационен съд, гражданска колегия, четвърто отделение, в закрито заседание на осми март две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА БОНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОЯН ЦОНЕВ

МАРИЯ ХРИСТОВА

като разгледа докладваното от съдия Албена Бонева гр. дело № 3794 по описа за 2021 г. взе предвид следното

Производството по делото е образувано по касационна жалба, подадена от Г. М. Б., чрез адвокат М. Т., срещу въззивно решение № 50/14.05.2021 г., постановено от Габровски окръжен съд по в.гр.д. № 20214200500101/2021 г.

Излага доводи за неправилност поради противоречие с материалния закон, съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост.

Насрещната страна Д. Л. Д., чрез адвокат Х. К., отговаря в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, че не са налице основания за допускане на касационно обжалване на въззивното решение, евентуално – че касационната жалба е неоснователна. Претендира разноски за инстанцията.

Съставът на Върховния касационен съд намира, че касационната жалба е допустима.

Подадена е в срока по чл. 283 ГПК, от легитимирана страна, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт, и отговаря на изискванията по чл. 284, ал. 1 и 2 ГПК.

Приложено е и изложение по чл. 280, ал. 1 ГПК, с което са изпълнени и условията на чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК.

По заявените основания за допускане на касационното обжалване, съставът на Върховния касационен съд, четвърто гражданско отделение, намира следното:

Въззивният Габровски окръжен съд, като потвърдил решението на първостепенния Севлиевски районен съд, е определил, на осн. чл. 127, ал. 2 СК, местоживеенето на малолетното дете К. Д. Д. при бащата Д. Л. Д., на когото е предоставил и упражняването на родителските права спрямо тях. Определил режим на лични отношения с майката, както следва: да се вижда с детето през първия месец всяка събота от 10.00 до 17.00 ч. в населено място или в дома й в населено място; през втория и третия месец – всяка първа и трета събота и неделя, без преспиване, от 10.00 до 18.00 ч. на съботния и неделния ден, населено място или в дома й в населено място; през четвъртия и петия месец – всяка първа и трета събота и неделя, с преспиване от 10.00 ч. на съботния ден до 18.00 ч. на неделния ден и от шестия месец – всяка първа и трета ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари