Определение №165/10.05.2022 по дело №70/2022


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 165

  София, 10.05.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на осемнадесети април през две хиляди двадесет и втората година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

  ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр.д. № 70 по описа на четвърто гражданско отделение на съда за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Делото е образувано по касационните жалби на Софийски районен съд, Софийски градски съд, Върховен касационен съд и О. Г. К., против решение № 260154 от 14 май 2021 г., постановено по в.гр.д. № 122/2021 г. по описа на Софийски окръжен съд, с което се потвърждава решение № 129099 от 25 май 2017 г., постановено по гр.д. № 44746/2016 г. по описа на Софийски районен съд, и в полза на страните са присъдени разноски.

  Предявеният иск срещу Софийски районен съд, Софийски градски съд и Върховен касационен съд ищецът О. К. гради върху твърдението за разглеждане на дело по искова молба на К. в неразумен срок. Касационният съд в настоящия си състав констатира, че производството по делото, по което се твърди нарушение на правото на страната по смисъла на чл. 6, § 1 от Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи за разглеждане на делото в разумен срок, е приключило с определение № 601 от 24 септември 2015 г., постановено по ч.гр.д. № 4134/2015 г., IV г.о., ВКС, с докладчик съдия Велислав Павков и член на състава съдия Мими Фурнаджиева. При това положение за съдиите Павков и Фурнаджиева е налице пречка по смисъла на чл. 22, ал. 1, т. 6 ГПК да участват при разглеждането на настоящото дело.

  Ето защо, на основание т. II.6.3 от Правилата за образуването и случайното разпределение на делата във Върховния касационен съд, тъй като е налице пречка по отношение на определения докладчик съдия Фурнаджиева и члена на съдебния състав съдия П. да участват в разглеждането на делото, следва да се извърши ново разпределение за определяне на докладчик и член на съдебния състав, без да се променя като член на съдебния състав съдия Попколева.

  Мотивиран от изложеното, Върховният касационен съд, състав на IV г.о.,

  О П Р Е Д Е Л И :

  ОТСТРАНЯВА от участие по гр.д. № 70/2022 г., ІV г.о., като докладчик по делото съдия Мими Фурнаджиева ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари