*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  5

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 162

  гр. София, 08.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, състав на Второ търговско отделение, в закрито заседание на единадесети май през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ ЕФРЕМОВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ЙОНКОВА

  ИВО ДИМИТРОВ

  като разгледа докладваното от съдията Иво Димитров т.д. № 1891 по описа на съда за 2021 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 от ГПК.

  Образувано е по постъпила касационна жалба от ответника в съдебното производство “САЗА ТУР” ЕООД, ЕИК:[ЕИК], срещу въззивно решение № 266 от 07. 05. 2021 г., постановено от Софийски апелативен съд, Търговско отделение, Шести състав по т.д. № 89 по описа на съда за 2021 г., с което след частична отмяна на първоинстанционно решение № 260248 от 30. 10. 2020 г. по т.д. № 1487/2020 г. на Софийски градски съд, Търговско отделение, VI-18 състав в отхвърлителната му част, е осъден касационният жалбоподател да заплати на сдружение „МУЗИКАУТОР“, БУЛСТАТ:[ЕИК] на основание чл. 95, ал. 1 от ЗАПСП и сумата 8500 лв., съставляващи разликата над уважения общ размер от 8500 лв. до пълният претендиран общ размер - сумата 17000 лв., представляваща обезщетение за имуществените вреди, претърпени от авторите - членове на сродни дружества за колективно управление на права, представлявани на територията на Република България от сдружение „МУЗИКАУТОР“, вследствие осъществено на 16. 01. 2020 г. в стопанисвания от ответника хотел „BEST WESTERN PREMIUM“, находящ се в [населено място], [улица], нарушение на правата им, изразяващо се в неправомерно използване, чрез публично изпълнение на седемнадесет, подробно описани в диспозитива на съдебното решение, музикални произведения с текст, ведно със законната лихва върху главницата от 08. 08. 2020 г. до окончателното и изплащане, и е потвърдено обжалваното пред въззивния съд първоинстанционно решение в останалата му, осъдителна част, с която ответникът - касационен жалбоподател, е осъден да заплати на сдружение „МУЗИКАУТОР“, на основание чл. 95а, вр. с чл. 95 от ЗАПСП сумата 8500 лв., ведно със законната лихва върху същата от 08. 08. 2020 г. до окончателното и изплащане, представляваща обезщетение за претърпени вреди поради нарушаване на същите авторски права върху същите седемнадесет песни - музикални произведения и текст.

  По изложени в касационната жалба оплаквания за неправилност на въззивното решение – касационно основание по чл. 281, т. 3 от ГПК, и в приложение по ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари