*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 161

  София, 20.04.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на пети април през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 4628 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на М. Т. Т., чрез пълномощника й адвокат Р. Н., против решение № 265217 от 3.08.2021 г., постановено по гр. д. № 16034 по описа за 2019 г. на Софийски градски съд, с което е отменено решение № 547182 от 27.11.2018 г., поправено с решение от 31.10.2019 г. по гр. д. № 67599/2016 г. на Софийски районен съд, 85-ти състав в атакуваната му част и вместо него е постановено друго за отхвърляне на предявения от М. Т. Т. против Л. Л. Т., А. Г. П. и Н. Д. Т. иск по чл. 54, ал. 2 ЗКИР за собственост въз основа на нотариален акт за дарение на недвижим имот № *, том XXХ, дело № 4751/1983 г., евентуално на придобивна давност на реална част с площ от 126 кв.м., разположена по протежението на северната граница и североизточния ъгъл на собствения й имот пл. № * в кв. 190, м. В. „Б. “ по плана на [населено място] с идентификатор ***, която реална част е заключена в контур на точки 5, 4, 3, 7, 6, 5, представляваща част от ПИ с идентификатор ***, съгласно комбинирана скица-Приложение № 5 към съдебно-техническата експертиза, изготвена от вещото лице инж. С. К. /намираща се на л.190 от делото на СРС/, неразделна част от решението, както и че е налице грешка в кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със заповед № РД-18-108/02.12.2010 г., издадена от изпълнителния директор на АГКК-гр. София относно границата между ПИ с идентификатор *** и ПИ с идентификатор *** по отношение на тази част от 126 кв.м., като дворищно-регулационната граница между имот пл. № * и пл. № *, определена по плана от 1959 г., е изместена, която реална част е включена неправилно в имот с идентификатор ***, и е отбелязана в комбинираната скица-Приложение № 5 на ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари