Определение №160/11.04.2022 по дело №4412/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  ОПРЕЛЕЛЕНИЕ

  N 160

  София, 11.04. 2022 година

  В ИМЕТО НА НАРОДА

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в закрито заседание на седемнадесети март две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  Председател:Маргарита Соколова

  Членове:Светлана Калинова

  Гълъбина Генчева

  като изслуша докладваното от съдията Соколова гр. д. N 4412/2021 година, и за да се произнесе, взе предвид:

  Производството е по чл. 288 вр. чл. 280 ГПК.

  С решение № 260137/22.06.2021 г. по в. гр. д. № 389/2020 г. Добричкият окръжен съд е отменил частично решение № 184/21.02.2020 г. по гр. д. № 1419/2019 г. на Добричкия районен съд и вместо него е постановил друго решение, с което е признал за установено по отношение на Ж. М. К. и Община - с. Крушари, че Х. Г. Г. е собственик по наследствено правоприемство на недвижим имот, даден на преселника И. Г. С. /И. Г. Ив. И./ в Ю. Д., в замяна на притежаван такъв в С. Д., съставляващ дворно място с площ 1 857 кв. м., включено в УПИ I...... от кв. ...........по уличния и дворищнорегулационен план на [населено място], община Крушари, заключено между т.т. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 и 8, оцветено в син цвят и защриховано в зелени линии, показано на скица приложение № 2 на л. 195 от първоинстанционното дело, която е неразделна част от решението.

  С въззивното решение е потвърдено първоинстанционното решение в частта, с която са отхвърлени предявените от Х. Г. Г. срещу Ж. М. К. и Община - Крушари искове за признаване на установено, че ищцата е собственик на недвижим имот, находящ се в [населено място], община Крушари, представляващ дворно място, за горницата над 1 857 кв. м. до 2 032 кв. м., съставляващо УПИ I........ от кв. ..........по уличния и дворищнорегулационен план на селото, както и на построената в същия парцел масивна едноетажна постройка с площ 146 кв. м., както и за осъждането на Ж. М. К. да предаде на ищцата владението върху сградата.

  Касационни жалби срещу въззивното решение са подадени от всички страни.

  Ищцата обжалва въззивното решение в частта, с която предявеният от нея иск за собственост на поземления имот е отхвърлен за разликата над 1 857 до 2 032 кв. м., както и в частта, с която са отхвърлени положителният установителен иск срещу Община с.Крушари и ревандикационният иск срещу Ж. М. К. за собственост на построената в имота сграда. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари