*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: чл. 282 ал. 2 ГПК

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

№ 155

гр. София, 15.04.2022 год.

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД – Търговска колегия, състав на I т. о. в закрито заседание през две хиляди двадесета и втора година, в състав:

Председател: Камелия Ефремова

Членове: Ирина Петрова

Десислава Добрева

като изслуша докладваното от съдия Петрова ч. т. д. № 781 по описа за 2022 год. за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по реда чл. 282, ал.2 ГПК с оглед направено искане за спиране на изпълнението „на основание чл. 282 ГПК“ на Определение № 140 от 18.02.2022г. по в. ч. т. д. № 381/2021г. по описа на Апелативен съд - Варна, съдържащо се в частна касационна жалба с вх. № 1711 от 16.03.2022г. срещу същото определение, подадена от „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД, която е в процес на администриране.

„Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД иска да бъде спряно изпълнението на Определение № 140 от 18.02.2022 г. по в. ч. т. д. № 381/2021г. по описа на Апелативен съд - Варна, в частта, с която след частична отмяна на определение № 560 от 17.05.2021г., постановено по т. д. № 1350/2020 г. по описа на Варненски окръжен съд, са допуснати привременни мерки по реда на чл. 385, ал. 2 ГПК, до приключване на т. д. № 1350/2020 г. по описа на Варненски окръжен съд по колективен иск с правна квалификация по чл. 379, ал.2 ГПК, предявен за защита на накърнен обществен интерес на обитателите на водоснабдени до 15.08.2016 г. селищни образувания Панорама I и II, като е задължен ответникът „Водоснабдяване и канализация - Варна“ ООД да изгради на подходящо място в района на ПС 1 до сп. „Панорама“ съоръжение -ю обществена чешма, с три крана, към която временно да подава вода за питейни нужди от юг, от каптажите на „ВиК - Златни пясъци“, чрез поставени временни тръби с цолаж, достатъчен за захранване на чешмата по трасето на компрометирания етернитов водопровод Ф 125, от точката на свързване на водопреносната мрежа на „ВиК - Златни пясъци“ и „ВиК - Варна“ ООД до мястото на съоръжението, като от необходимите разходи за изпълнение на мярката в тежест на ищците са само тези за стойност на необходими материали и за заплащане на консумирана вода от обществената чешма.

За да се произнесе, настоящия състав съобрази следното:

Съгласно Тълкувателно решение № 2 от ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари