Определение №154/11.04.2022 по дело №760/2022


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 154

  София, 11.04.2022 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ТЪРГОВСКА КОЛЕГИЯ, ВТОРО ОТДЕЛЕНИЕ, в закрито съдебно заседание на единадесети април през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

  ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

  ГАЛИНА ИВАНОВА

  като изслуша докладваното от съдия Галина Иванова ч.т.д. № 760 по описа за 2022 г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 282 от ГПК.

  Молителят „Акса Франция“ ИАРД, застрахователно дружество, седалище Р Франция, чрез адвокат Т. Б., иска да бъде постановено спиране изпълнението на невлязло в сила въззивно решение на Апелативен съд – Пловдив № 26 0056/12.04.2021 г. по т.д. 340/2018 г. в частта, с която е осъден да заплати на С. Г. К., Ц. Г. К., З. Г. Д. и Р. Г. Я. обезщетение за неимуществени вреди, представляващи претърпените от тях болки и страдания от смъртта на тяхната майка В. Г. К., настъпила на 20.11.2013 г. в [населено място], на моста [улица] срещу магазин „Епъл Център“ в частта, за разликата над левовата равностойност на 13 000 евро (25 425,79 лв) до 80 000 лв. Излага съображения, че е постановено невлязло в сила съдебно решение от въззивен съд, с което е потвърдено осъдително съдебно решение на първоинстанционен съд, както и че ищците, са се снабдили с издадени от въззивния съд изпълнителни листове.

  „Авус България – Регулиране на щети“ ЕООД бил кореспондент за уреждане на претенции в Р България на молителя и било изплатило по 25 000 лв на всеки от ищците.

  Представя доказателства за внесено обезпечение в размер на 220 000 лв, общ размер на всички присъдени суми по невлязлото в сила съдебно решение от „Авус България – регулиране на щети“ ЕООД.

  Моли да се постанови определение, с което да се спре принудителното изпълнение на невлязлото в сила осъдително съдебно решение в посочената част над присъдените и изплатени суми до присъдените суми от по 80 000 лв за всеки един от ищците.

  Прилага заверени копие от решение на въззивния и първоинстанционния съд, заверено копие на съобщение за постановеното решение от въззивния съд, копие на касационна жалба и изложение по чл. 284, ал. 3, т. 1 от ГПК с приложени доказателства за подаване по пощата на касационната жалба, както и извлечение от банкова сметка за превод на ищците на суми от по 25 000 лв, ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари