Определение №152/12.04.2022 по дело №4505/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 152

  София, 12.04.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и втори март през две хиляди и двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: КАМЕЛИЯ МАРИНОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕСЕЛКА МАРЕВА ЕМИЛИЯ ДОНКОВА

  като разгледа докладваното от съдия Камелия Маринова гр. д. № 4505 по описа за 2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба на Т. П. В. и Р. П. В., чрез пълномощника им адвокат Н. А., против решение № 260653 от 14.05.2021 г., постановено по гр. д. № 1570 по описа за 2020 г. на Окръжен съд - Пловдив, с което е отменено решение № 1485 от 22.04.2020 г. по гр. д. № 17413/2017 г. на Районен съд - Пловдив и вместо него е постановено друго за допускане на съдебна делба на жилище-апартамент, разположено на третия и четвъртия етажи от четириетажна жилищна сграда в [населено място], [улица], съставляващо самостоятелен обект в сграда с идентификатор *****, между съделителите и при права в съсобствеността: Т. П. В. – 1/8 ид. ч., Р. П. В.-М. – 1/8 ид. ч., Е. Д. П. – 2/8 ид. ч., В. В. Т. – 2/8 ид. ч. и А. В. Г. – 2/8 ид. ч., като е отхвърлено искането на Т. П. В. и Р. П. В.-М. за възстановяване на запазената им част от наследството на Т. П. В., починал на 24.06.1989 г. и Р. Т. В., починала на 27.03.1989 г.

  Е. Д. П. и А. В. Г., чрез пълномощника си адвокат М. Х. и В. В. Т., чрез пълномощника си адвокат Л. М., са подали писмен отговор по реда и в срока по чл. 287, ал. 1 ГПК, в който оспорват наличието на основание за допускане на касационно обжалване и претендират възстановяване на направените разноски.

  В изложението по чл. 284, ал. 3, т. 1 ГПК касаторът се позовава на основанието за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по следните въпроси:

  1) действително ли е завещание, което има за предмет реална част от обособен обект, т.е. един негоден от вещноправна страна предмет;

  2) действително ли е завещание, в което датата е посочена в края ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари