Определение №/15.12.2021 по дело №1024/2021

  Влезте в профила си, за да не виждате рекламите

  Класификация

  • Вид съдебен акт: Предстои добавяне
  • Колегия/Отделение: Предстои добавяне
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос
  Отговор
  Достъпно само за нашите абонати. Влезте в профила си или вижте абонаментните планове.

  ОПРЕДЕЛЕНИЕ без № / 15.12.2021 г.

  П Р О Т О К О Л

  гр. София, 15 декември 2021 година

  Върховният касационен съд на Република България, първо наказателно отделение, в съдебно заседание на петнадесети декември две хиляди двадесет и първа година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

  ЧЛЕНОВЕ:

  МИНА ТОПУЗОВА

  ДЕНИЦА ВЪЛКОВА

  ТАТЯНА ГРОЗДАНОВА

  при участието на секретаря М. Н.

  и на прокурор Ивайло Симов

  сложи за разглеждане наказателно дело № 1024 по описа за 2021 година

  докладвано от Деница Вълкова

  На именното повикване в 9.04 часа касационният жалбоподател – подсъдимият И. Й. П. се явява лично, редовно призован и доведен от затвора в Б.. Не се явява адвокат Н. Г. Р. от АК – Б., служебен защитник от по-рано, също редовно призован.

  Касационният жалбоподател – частният обвинител и граждански ищец Б. В. А. не се явява, редовно призован. Не се явява и упълномощеният му повереник адвокат В. В. от АК – Б., също редовно призована.

  Частните обвинители и граждански ищци С. С. К., В. А. Л. и А. В. В. не се явяват, редовно призовани. Не се явява и упълномощеният им повереник адвокат В. В. от АК – Б., също редовно призована.

  Гражданският ищец Д. П. А., редовно призована и действаща чрез своята майка и законен представител А. П. С., не се явява и не изпраща представител.

  От адвокат Р. – защитник на подсъдимия П., е постъпило заявление, че поради заболяване същият не може да присъства в съдебното заседание, не желае делото да се отлага и поддържа заявлението си за оттегляне на касационната жалба.

  От подсъдимия И. П. също е постъпило заявление, с което той депозира писмено съгласие защитникът да оттегли жалбата, тъй като счита решението на Бургаския апелативен съд за правилно и законосъобразно.

  Подсъдимият Ив. П.: Поддържам заявлението си за оттегляне на касационната жалба.

  Няма да излагам становище по хода на делото.

  ПРОКУРОРЪТ: Считам, че не са налице предпоставките за даване ход, тъй като подсъдимият е задържан, а в момента не се явява негов защитник. След оттегляне на неговата касационна жалба делото би следвало да продължи, тъй като е подадена жалба от един от частните обвинители и граждански ищци, но неявяването на защитник, при положение че подсъдимият П. е задържан, представлява процесуална пречка за даване ход на делото днес.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, като взе предвид становищата на страните, намери, че ход на делото в днешното съдебно заседание не следва да бъде даден, предвид обстоятелството, че подсъдимият И. П. е задържан и адвокатската му защита е задължителна по смисъла на чл.94, ал.1, т.6 НПК.

  С оглед на това, че както подсъдимият, така и неговият защитник са депозирали писмени заявления, с ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари