Определение №139/08.04.2022 по дело №3921/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 139

  гр. София, 08.04.2022 год.

  ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, ІІ гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и първи февруари две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА

  СОНЯ НАЙДЕНОВА

  като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. № 3921 по описа на Върховния касационен съд за 2021 година на ІІ г. о. и за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288, във вр. с чл. 280 ГПК.

  Х. Л. Г. и Р. Х. Г., чрез адв. В. П. от АК – В., обжалват с касационна жалба в срок въззивното решение № 994 от 1.06.2021 год. по гр. д. № 914/2021 год. на Варненския окръжен съд в частта му, с която е обезсилено първоинстанционното решение от 12.12.2018 год. по гр. д. № 7525/2011 год. на Варненския районен съд в частта, с която на основание чл. 30, ал. 3 ЗС И. и Д. В. са осъдени да заплатят на Х. и Р. Г. сумата над предявените 5 000 лв. до непредявените 7 250.95 лв., представляваща съответна на дела им в съсобствеността част от стойността на разноските за извършените от Г. довършителни работи в общия имот – сграда с идентификатор *****, в частта му, с която е отменено същото първоинстанционно решение в частта, с която на същото правно основание И. и Д. В. са осъдени да заплатят на Х. и Р. Г. сумата над 1 000 лв. до 5 000 лв., представляваща съответна на дела им в съсобствеността част от стойността на разноските за извършени от Г. довършителни работи в същия имот и вместо това е постановено друго, с което са отхвърлени исковете на Х. и Р. Г. срещу И. и Д. В. за тази разлика от 4 000 лв., представляваща съответна на дела им в съсобствеността част от стойността на разноските за извършените от Г. довършителни работи в съсобствения им имот – сграда с идентификатор *****, както следва: направа на входна врата към ул. "Ростов", на ограда и подход към сградата, направа на канализационно отклонение за сградата, изграждане на водопроводно отклонение на сградата, направа на шахта и присъединяване към ВиК мрежата, вътрешна ВиК инсталация в сградата на втори жилищен етаж и обзавеждане на баня, подови и стенни замазки, измазване на тавани, гипс картон, и външни изолационни замазки и ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари