*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 139

  София 15.08.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в закрито заседание, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИЯНА ЦЕНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ДЕЧЕВА

  ВАНЯ АТАНАСОВА

  разгледа докладваното от съдията Д. Ценева гр.д. № 3322/2020 г. по описа на ВКС, І г.о. и за да се произнесе, взе предвид :

  Производството е по чл. 248 ГПК.

  С решение № 60092 от 08.12.2021 г. по гр.д. № 3322/2020 г. на ВКС, І г.о., е:

  -обезсилено въззивно решение № 253 от 07.08.2020 г. по в.гр.д. № 417/2020 г. на Окръжен съд Пазарджик в частта, с която след отмяна на решение № 235 от 19.02.2020 г. по гр.д. № 2236/2019 г. на Районен съд Пазарджик по отношение на ответницата К. Й. А. е постановено друго, с което е отхвърлен предявеният от С. Ф. Г. против нея иск с правно основание чл. 109 ЗС.

  -отменено въззивно решение № 253 от 07.08.2020 г. по в.гр.д. № 417/2020 г. на Окръжен съд Пазарджик в частта, с която е отхвърлен предявеният от С. Ф. Г. против С. П. И. иск с правно основание чл. 109 ЗС за осъждане на ответницата да преустанови бездействието си и да извърши ремонт на канализационната тръба в банята на собствения си апартамент № 17, находящ се на третия етаж в жилищната сграда в [населено място], [улица], и в тази част е постановено друго по същество на спора, с което С. П. И. е осъдена да преустанови бездействието си, с което пречи на С. Ф. Г. да упражнява правото си на собственост върху собствения си апартамент № 11, находящ се на първия етаж в жилищната сграда в [населено място], [улица], като извърши ремонт/ подмяна на канализационната тръба в банята на собствения си апартамент № 17, находящ се на третия етаж на същия адрес, и заздрави връзките на тази тръба с общия вертикален канализационен щранг.

  - оставено в сила въззивното решение в останалата обжалва част, с която е отхвърлен предявеният от С. Г. против С. И. иск с правно основание чл. 109 ЗС за осъждане на ответницата да извърши ремонт на водопроводните тръби в апартамента си.

  В срока по чл. 248, ал.1 ГПК С. Ф. Г. и С. П. И. са подали молби за допълване на решението на ВКС в частта за разноските с присъждане на сторените от тях разноски за всички съдебни ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари