*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 129

  гр. София, 26.07.2022 год.

  Върховният касационен съд, Гражданска колегия, Първо отделение, в закрито заседание на шести юни две хиляди двадесет и втора година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

  МИЛЕНА ДАСКАЛОВА

  като разгледа докладваното от съдия Николова гр. дело № 981 по описа за 2022 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Делото е образувано по касационната жалба на Н. Х. Г. от [населено място], чрез пълномощника му адв. С. М. от АК – Р., против въззивното решение № 271 от 21.10.2021 год. на Русенския окръжен съд, постановено по в. гр. д. № 533/2021 год. /грешно посочен № 606/2021 год./. С него е потвърдено първоинстанционното решение № 260447 от 1.06.2021 год. по гр. д. № 5026/2020 год. на Русенския районен съд в частта, с която е изнесен на публична продан жилищния имот в [населено място], подробно описан, както и в частта, с която са отхвърлени като неоснователни претенциите по сметките на касатора за сумата над 6 355.33 лв. до претендираната 54 909 лв. по отношение на съделителите Ф. Г. и Б. П..

  В тези потвърдителни части е обжалвано въззивното решение с оплаквания на касатора за неправилност поради нарушения на материалния и процесуалния закон и необоснованост.

  Като взе предвид изложените съображения и данните по делото, настоящият състав констатира, че в обжалваното въззивно решение са допуснати очевидни фактически грешки, а именно – в диспозитива му е потвърдено решение с различни от посочените в мотивната му част номер, дата и дело, по което е постановено първоинстанционното решение. Освен това въззивното решение е постановено по друг номер въззивно дело /не по гр. д. № 533/2021 год./.

  Тези очевидни фактически грешки следва да се отстранят от компетентния за това въззивен съд, с оглед на което настоящето производство следва да се прекрати и делото му се върне за произнасяне по реда на чл. 247 ГПК, след което делото следва да се върне на ВКС за произнасяне по реда на чл. 288 ГПК.

  Водим от горното, съдът

  О П Р Е Д Е Л И:

  ПРЕКРАТЯВА ПРОИЗВОДСТВОТО по гр. д. № 981/2022 год. по описа на ВКС, І г. о. и

  ВРЪЩА делото на Русенския окръжен съд за изпълнение на указанията съобразно обстоятелствената част на настоящето определение, след което делото следва да се изпрати отново за ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари