*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

  • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

2

Р Е Ш Е Н И Е

№ 127

гр. София, 24.06.2022 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто гражданско отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и трети май през две хиляди и двадесет и втората година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

при участието на секретаря Даниела Цветкова, като разгледа гр.д. № 4531 по описа за 2021 г., докладвано от съдия Фурнаджиева, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационната жалба на Д. К. Р., с адрес в [населено място], представлявана от адв. И. А., против въззивното решение № 265156 от 30 юли 2021 г., постановено по в.гр.д. № 10999/2018 г. по описа на Софийски градски съд, в частта, с която е отменено решение № 206126 от 1 септември 2017 г., постановено по гр.д. № 14585/2016 г. по описа на Районен съд София, относно предоставянето на родителските права по отношение на децата П. Б. Д. и К. Б. Д. на майката Д. Р., определянето на режим на лични отношения на бащата Б. П. Д. с децата и осъждането му да заплаща издръжка, и вместо това упражняването на родителските права по отношение на децата е предоставено на бащата, при когото е определено местоживеенето им, определен е следният режим на лични отношения между децата и майката: всяка първа и трета седмица от месеца, считано от 18 часа в петък до 18 часа в неделя, с преспиване; всяка четна година от 10 часа на 24 декември до 18 часа на 26 декември, както и за времето от 10 часа на Р. петък до 18 часа на Светлия понеделник, а всяка нечетна година за времето от 10 часа на 30 декември до 18 часа на 1 януари на следващата четна година; тридесет дни през лятото ежегодно, по време, несъвпадащо с годишния платен отпуск на бащата; и майката е осъдена да заплаща месечна издръжка от по 165 лева на всяко от децата.

С определение № 202 от 23 март 2021 г., постановено по настоящото дело, е допуснато касационно обжалване с оглед спазване на задължението на съда в производството по чл. 59, ал. 2 СК служебно да следи за интереса на ненавършилите пълнолетие деца съгласно т. 1 на ТР 1/2013 г., ОСГТК, ВКС, както и за да се провери съответствието ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари