*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


Класификация

 • Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК
 • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
 • Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Анотация

Въпрос

Относно критериите, които съдът е длъжен да съблюдава, при решаването на въпроса за личните отношения с оглед цялостна защита на интереса на детето.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на седми юни през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:
Марио Първанов

ЧЛЕНОВЕ:
Илияна Папазова, Майя Русева

при участието на секретаря Анжела Богданова, като разгледа докладваното от съдията Русева г.д.N.****** по описа за 2018., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

История на спора

Образувано е по касационна жалба на М. К. С. срещу решение №.****** на ОС Пловдив в частта, с която е потвърдено решение №.****** на РС Пловдив в частта, с която са изменени установените с реш.№.****** на РС Пловдив мерки за лични контакти на бащата И. Б. с малолетното дете Б. и е определен режим на такива както следва: до навършване на 4-годишна възраст на детето - всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9ч. до 12ч. и от 16ч. до 19ч. в присъствие на майката или определено от нея лице; след навършване на 4г. възраст-всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 10ч. до 13ч. и от 16ч. до 19ч. без присъствието на майката, за по три часа на рождения и именния ден на детето, както и на рождения и именния ден на бащата, два пъти по три последователни дни през лятото от 9ч. до 18ч. без преспиване, през месеците юли и август в дома на бащата, в присъствието на майката или определено от нея лице; след навършване на 5-годишна възраст на детето – всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 9ч. в събота до 18ч. в неделя с преспиване, за по три часа на рождения и именния ден на детето и за по три часа на рождения и именния ден на бащата, десет дни с преспиване през месеците юли и август, които не съвпадат с отпуска на майката или с времето, определено от нея за почивка с детето, по време на Коледните празници на всяка нечетна календарна година от 9ч. на 24 декември до 18ч. на 27 декември и за Новогодишните празници на всяка четна година от 9ч. на 30 декември до 18ч. на втори януари /за първа седмица се счита тази, в която събота и неделя са дати от съответния месец/. ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

 • Постановление на Пленума на Върховния съд на РБ
  *****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**
  По въпросите за упражняването на родителските права при развод, за мерките по това упражняване и за личните отношения между родители и деца.
 • Решение
  *****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**
  Може ли съдът да основе своите изводи само на избрани от него доказателства и доказателствени средства, без да обсъди всички събрани по делото доказателства, както и по въпросът за критериите, които съдът е длъжен да съблюдава при разрешаване на въпроса упражняването на родителските права върху родените от брака малолетни момичета…
 • Решение
  *****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**
  Относно критериите, от които следва да се ръководи съдът при определяне на режима за лични отношения между родителя и детето. Относно задължението на съда служебно да следи за интереса на детето и в тази връзка преценката му да се основава на съвкупния анализ на всички обстоятелства, имащи значение за постановяване…

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари