*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 117

  София, 14.06.2022 год.

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на пети април през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева ч.гр.д. № 4882 по описа за 2021г. и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производството е по чл. 274, ал.2 ГПК.

  Образувано е по частна жалба на Н. И. К., К. И. К. и С. И. К. срещу определение № 269 от 11.10.2021г. по гр.д. № 228/2021г. на Врачански окръжен съд, постановено по реда на чл. 248 ГПК, с което частните жалбоподатели - ищци в процеса са осъдени да заплатят разноски за адвокатско възнаграждение, направени в касационно производство, а именно на В. Ц. А. 560 лв. и на Ц. М. Ц. 1142,40лв.

  Твърди се в частната жалба, че определението е незаконосъобразно. Разноските са присъдени в нарушение на специалната норма на чл. 355 ГПК и не е отчетено, че касационната жалба е уважена частично и не се дължи пълния размер на адвокатското възнаграждение.

  Ответниците по частната жалба В. Ц. А. и Ц. М. Ц. я оспорват. Претендират разноски.

  Производството по частната жалба е присъединено към гр.д. № 4883/2021г. на настоящия състав, образувано по касационна жалба на В. Ц. А. и Ц. М. Ц. срещу решение № 40 от 23.07.2021г. по горепосоченото гражданско дело на Врачански окръжен съд, с което след отмяна на решение на Районен съд-Козлодуй в обжалваната част е допусната съдебна делба на наследствен недвижим имот, останал след смъртта на Ц. П. А., починал 1982г., а именно нива от 8,250 дка в местн. „О.”, представляваща имот № * по плана на земеразделяне на [населено място], с идентификатор ***. по КККР между страните по делото при посочени квоти. С постановеното от настоящия състав определение по чл. 288 ГПК не е допуснато касационно обжалване на въззивното решение.

  С обжалваното определение от 11.10.2021г. Врачански окръжен съд е допълнил решението от 23.07.2021г. в частта за разноските като е осъдил ищците по делото Н. И. К., К. И. К. и С. И. К. да заплатят на съделителите Ц. Ц. и В. А. разноски за адвокатско възнаграждение, направени в предходното касационно производство в размер на 1142,40 ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари