*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 115

  София 05.07.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в закрито заседание , в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИЯНА ЦЕНЕВА

  ЧЛЕНОВЕ : БОНКА ДЕЧЕВА

  ВАНЯ АТАНАСОВА

  разгледа докладваното от съдията Д. Ценева гр.д. № 189/2021 г. по описа на ВКС, І г.о. и за да се произнесе, взе предвид :

  Производството е по чл. 248 ГПК.

  Постъпила е молба вх. № 3896 от 03.05.2022 г., подадена от Д. М. К. и А. М. К. чрез техния процесуален представител адв. Б. Х., за допълване на решение № 60145 от 19.04.2022 г., постановено по делото, в частта за разноските с присъждане на заплатеното адвокатско възнаграждение за защита пред ВКС.

  В срока по чл. 248, ал. 2 ГПК е постъпил отговор от насрещните страни С. Т. Г., И. П. И. и П. К. И. чрез пълномощник адвокат С. Г.-Т., в който изразяват становище, че молбата е неоснователна, тъй като няма приложен списък по чл. 80 ГПК за направените пред ВКС разноски. Правят и възражение за прекомерност на заплатеното адвокатско възнаграждение и молят същото да бъде намалено до предвидения в Наредба № 1 от 2004 г. за адвокатските възнаграждения минимален размер, като се съобрази интереса на делото.

  Върховният касационен съд, състав на първо гражданско отделение, за да се произнесе, взе предвид:

  С решение № 60145 от 19.04.2022 г. по гр. д. № 189/2021 г. по описа на ВКС, І г. о., е оставено в сила решение № ІІІ-227 от 14.10.2020 г. по в.гр.д. № 1239/2020 г. в частта, с която на основание чл. 108 ЗС е прието за установено по отношение на Н. К. К., че Д. М. К. и А. М. К. са собственици на 1/2 ид. част от поземлени имоти-земеделски земи, находящи се в землището на [населено място], общ. С., представляващи поземлени имоти с №№ ....., ....., ....., ....., ....., ..., ...., ...., както и на 1/4 ид. ч. от земеделски имоти №№ ....и ....., и Н. К. е осъден да им предаде владението върху посочените идеални части от тези имоти, както и в частта, с която е признато за установено по отношение на И. П. И. и П. К. И., че Д. М. К. и А. М. К. са собственици на 1/2 ид. част от поземлени имоти-земеделски земи в землището на [населено място], съставляващи поземлени имоти с №№ ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари