Определение №110/16.03.2022 по дело №2581/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Търговска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 110

  гр. София, 16.03.2022 г.

  ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД – Търговска колегия, състав на първо търговско отделение в закрито заседание в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ : ЕМИЛ МАРКОВ

  ЧЛЕНОВЕ : ИРИНА ПЕТРОВА

  ДЕСИСЛАВА ДОБРЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Добрева ч. т. д. № 2581 по описа за 2021 г., за да се произнесе взе предвид следното:

  Производство по чл. 274, ал. 2, изр. II ГПК.

  Образувано е по частна жалба на „Фантазия 21“ ООД /н./ срещу определение № 60195/07.10.2021 г. по т.д. № 1234/2021 г. на ВКС, ТК, I ТО, с което на основание чл. 233, изр. III ГПК е обезсилено решение № 3/21.01.2021 г. по т. д. № 225/2020 г. на Апелативен съд Бургас и потвърденото с него решение № 260004/15.09.2020 г. по т. д. № 125/2019 г. на Окръжен съд Сливен в частта, с която са отхвърлени над размер от 20 195 лв. предявените от жалбоподателя срещу „Стара Сокс“ ЕООД искове по чл. 694, ал. 1 ТЗ, и е прекратено производството.

  Жалбоподателят „Фантазия 21“ ООД /н./, чрез законния си представител С. К. Н., прави оплакване за незаконосъобразност на атакуваното определение и моли то да бъде отменено. Заявява становище, че дружеството се представлява от двама управители, които осъществяват функциите си заедно и поотделно и имат противоречиви интереси. Управителят Й. Й. действа против интересите на дружеството и в полза на един от кредиторите му, а именно „Стара Сокс“ ЕООД, като оттегля всички молби, жалби и възражения, подавани от „Фантазия 21“ ООД /н./ чрез управителя С. К. Н.. Това му поведение произтича от съществуваща спогодба, подписана между него в лично качество и кредитора „Стара Сокс“ ЕООД от 31.05.2018 г., с която страните се съгласяват, че във връзка със задължения на „Фантазия 21“ ООД към „Стара Сокс“ ЕООД, за които солидарно отговорни са и съдружниците С. Н. и Й. Й., кредиторът няма да има претенции към Й. Й. и го освобождава от качеството му на длъжник, като ще търси изпълнение само от останалите двама длъжници. По - нататък жалбоподателят твърди, че Й. е направил изявление за отказ от исковете и пред първа инстанция, но то е оставено без последствия от Районен съд Сливен с мотив, че предявените искове по чл. 694 ТЗ са в защита на всички кредитори. Като допълнителен довод дружеството жалбоподател сочи, че съставът на ВКС е обезсилил първоинстанционното решение само ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари