*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 108

  гр. София, 27.06.2022 година

  В И М Е Т О Н А Н А Р О Д А

  Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и трети юни през две хиляди двадесет и втора година в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

  ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

  Емилия Донкова

  като изслуша докладваното от съдия Веселка Марева гр.д. № 2217 по описа за 2022 година и за да се произнесе взе предвид следното:

  Производство по чл. 307, ал. 1 ГПК

  Делото е образувано по молба вх. № 5728 от 18.06.2021г. подадена от А. М. О. и Л. К. О. от [населено място] за отмяна на основание чл.303, ал.1, т.1 ГПК на влязло в сила постановление за възлагане № 2409/08.10.2020г. на ЧСИ Ал. Ц., с рег. № ***на КЧСИ и с район на действие Благоевградския окръжен съд, издадено в резултат на проведена публична продан по изп. дело № 292/2014г. по описа на съдебния изпълнител относно недвижим имот с идентификатор 04279.610.152.2.1.

  При извършената проверка на допустимостта на молбата Върховният касационен съд, състав на II г.о., намира същата за недопустима.

  Съгласно приетото в Тълкувателно решение № 6 от 20.05.2022г. по тълк. дело № 6 от 2020г. на ОСГТК на ВКС влезлите в сила постановления по чл. 496, ал.1 ГПК за възлагане на недвижим имот след извършена публична продан не подлежат на отмяна по реда на чл. 303 и сл. ГПК. Поради това подадената от А. М. О. и Л. К. О. молба за отмяна на влязлото в сила постановление за възлагане на недвижим имот е недопустима и като такава следва да се остави без разглеждане.

  Водим от горното, Върховният касационен съд, състав на II г. о.

  О П Р Е Д Е Л И:

  ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ подадената от А. М. О. и Л.К. О. от [населено място] молба за отмяна на основание чл.303, ал. 1, т. 1 ГПК на влязло в сила постановление за възлагане № 2409/08.10.2020г. на ЧСИ Ал. Ц., с рег. № *** на КЧСИ и с район на действие Благоевградския окръжен съд, издадено по изп. дело № 292/2014г. по описа на съдебния изпълнител относно недвижим имот с идентификатор ******.

  Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред друг тричленен състав на Върховния касационен съд в едноседмичен срок от съобщението до молителите.

  ПРЕДСЕДАТЕЛ:

  ЧЛЕНОВЕ:


  Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари