*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 105

  гр. София, 17.06.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, второ гражданско отделение, в закрито заседание на осми юни две хиляди двадесет и втора година в състав:

  Председател: ПЛАМЕН СТОЕВ

  Членове: ЗДРАВКА ПЪРВАНОВА

  РОЗИНЕЛА ЯНЧЕВА

  като разгледа докладваното от съдия Янчева гр. дело № 1049 по описа за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК.

  Образувано е по касационна жалба вх. № 5342/22.12.2021 г. на Р. К. Ц., чрез адвокат В. Н., и касационна жалба вх. № 131/10.01.2022 г. на П. Т. С., чрез адвокат В. П., подадени срещу решение № 160 от 15.11.2021 г. по гр. д. № 408/2021 г. на Окръжен съд – Ловеч.

  Р. Ц. заявява, че атакува въззивното решение в частта, с която е потвърдено първоинстанционното решение за допускане до делба на поземлени имоти в [населено място], м. „Ч.“, с идентификатори *** и ***, и жилищна постройка със застроена площ от 50 кв. м, построена в неурегулирано дворно място с площ 1/3 от 800 кв. м. Сред изложените от нея доводи е и оплакването, че в атакуваното решение липсват каквито и да е развити съображения относно допуснатата до делба жилищна постройка с площ от 50 кв. м.

  П. С. обжалва въззивното решение в частта за отхвърляне на иска за делба на УПИ ***, кв. 60 по плана на [населено място], ведно с гараж откъм улицата, с площ от 35 кв. м.

  Върховният касационен съд, състав на второ гражданско отделение, приема следното:

  Пред въззивния съд Р. Ц. е обжалвала решение № 260074 от 28.05.2021 г. по гр. д. № 621/2019 г. на Районен съд – Троян в частта, с която е допусната делба на следните три имота: 1. Поземлен имот, находящ се в землището на [населено място], местност „Ч.“, с идентификатор *** по КККР на [населено място], с площ от 1106 кв. м; 2. Поземлен имот, находящ се в землището на [населено място], местност „Ч.“, с идентификатор ***, с площ от 506 кв. м и 3. Жилищна постройка със застроена площ от 50 кв. м, построена в неурегулирано дворно място с площ 1/3 от 800 кв. м, извън блоковете на клоновото стопанство, със селищен характер, включено в околовръстния полигон, в границите на строителната част на махала „М.“, в землището на [населено място], [община], при съседи: път и ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари