Определение №103/14.03.2022 по дело №4156/2021


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: I-во отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  1

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 103

  гр. София, 14.03.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в закрито заседание от седемнадесети ноември две хиляди двадесет и първа година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

  ЧЛЕНОВЕ: ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА

  МИЛЕНА ДАСКАЛОВА

  като разгледа докладваното от съдия Даскалова гр. дело № 4156 /2021 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по чл. 288 ГПК .

  Образувано е по касационна жалба на В. Т. К., А. В. М., Й. С. К., Т. С. К., Ю. С. К., С. Н. К., С. И. К., Т. И. К., К. И. К.-П., Н. И. К. и Н. В. К. – В. срещу решение № 630 от 10.06.2021 г. по гр.д. № 2325/2020 г. на Софийския апелативен съд, с което е отменено решение № 1841/06.03.2020 г. по гр.д. № 9470/2017 г. на Софийския градски съд и са отхвърлени предявените от касаторите искове с правно основание чл. 108 ЗС за установяване по отношение на "Ч. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ" АД, че В. Т. К., А. В. М., Й. С. К., Т. С. К., Ю. С. К., С. Н. К., С. И. К., Т. И. К., К. И. К.-П., Н. И. К. и Н. В. К. – В. са носители на правото на собственост въз основа на влязло в сила на 07.03.2011 г. Решение № 99/14.01.2011 г., издадено от ОСЗ "П." на следния недвижим имот: реална част с площ от 2006 кв.м., включена в имот с идентификатор ....., за реалната част от който е отреден отделен имот с проектен идентификатор ....., отразен в скица приложение № 1 към съдебно- техническата експертиза от 25.09.2019 г., повдигнат със сини щрихи, при граници: свързващите линии между точки 1, 2, 3, 4 и 5 по скицата - неразделна част от решението и за осъждане на "Ч. РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ" АД да им предаде владението върху описания имот.

  С жалбата се поддържа неправилност като порок на атакуваното въззивно решение поради нарушения на материалния и процесуалния закон, както и необоснованост- касационни основания по чл. 281, т. 3 ГПК. Иска се отмяна на решението и постановяване на ново, с което исковете за собственост да бъдат уважени. Оспорват се изводите на съда за невалидност на решението на поземления орган, с което ищците се легитимират като собственици, както и за наличието на реституционни пречки по пар.6, ал.6 ЗППДОбП (отм.) ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари