*****ение №****/**.**.20** по дело №******/20**


  Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения - други
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

  Анотация

  Въпрос

  Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

  Отговор
  За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

  2

  О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

  № 101

  София, 18.03.2022 г.

  Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в закрито заседание на седемнадесети март през две хиляди двадесет и втората година, в състав:

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: МИМИ ФУРНАДЖИЕВА

  ЧЛЕНОВЕ: ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

  ДЕСИСЛАВА ПОПКОЛЕВА

  като изслуша докладваното от съдия Фурнаджиева гр.д. № 77 по описа на четвърто гражданско отделение на съда за 2022 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

  Производството е по реда на чл. 307 ГПК.

  При служебната проверка на делото съставът на съда констатира, че по отношение на члена на съдебния състав съдия Велислав Павков е налице пречка по смисъла на чл. 22, ал. 1, т. 6 ГПК да участва в делото, тъй като предмет на извънинстанционното производство по отмяна е решение № 358 от 22 март 2019 г., постановено по гр.д. № 845/2016 г. по описа на Окръжен съд Варна, потвърдено с решение № 98 от 8 октомври 2019 г., постановено по в.гр.д. № 283/2019 г. по описа на Апелативен съд Варна, влязло в сила с недопускането на касационното обжалване с определение № 484 от 28 май 2020 г., постановено по гр.д. № 469/2020 г. по описа на III г.о., ВКС. В производството по реда на чл. 288 ГПК пред касационния съд член на съдебния състав е съдия М. Р. – съпруга на съдия Павков. При това положение, и предвид правилото на т. IІ.6.3. от Правилата за образуване и случайното разпределение на делата във Върховния касационен съд, след като е налице пречка по отношение на член на съдебния състав да участва в разглеждането на делото, следва да се извърши ново разпределение за определяне на член на състава, без да се променят докладчикът и другият член на състава.

  При новото разпределение да се съобразят основанията за неучастие в делото на изрично посочените съдии в разпореждане № 22 от 12 януари 2022 г. на председателя на IV г.о. по настоящото дело.

  Мотивиран от изложеното, Върховният касационен съд, състав на IV г.о.,

  О П Р Е Д Е Л И :

  ОТСТРАНЯВА от участие по гр.д. № 77/2022 г., ІV г.о., като член на съдебния състав съдия Велислав Павков.

  Делото да се докладва на председателя на гражданската колегия на ВКС за определяне на друг член на съдебния състав по делото по правилото на т. IІ.6.3. от Правилата за образуване и случайното разпределение на делата ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

  Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

  За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

  или

  Вижте абонаментните планове


  Свързани съдебни актове

  Препраща към

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирано в

  Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

  Цитирани норми и термини

  0 0 гласа
  Рейтинг
  Запишете се
  Известявайте ме за
  0 Коментари
  Inline Feedbacks
  Всички коментари